Vegetáriánus ételek

Káposztás sztrapacska

 
Könnyű elkészíteni 40 perc
Összetevők
KATA-FROST-os mirelit sztrapacska 1 kg
Édes káposzta 1 kg
olívaolaj 1dl
egyebek só, őrölt fekete bors

Elkészítés

Édeskáposztát metéltre vágjuk. Egy edénybe kevés zsiradékon lepirítjuk, majd lassan készre pároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk. A KATA-FROST-os mirelit sztrapacskát felforrt, sós vízbe tesszük (min. 4 percre), ezt követően leszűrjük. A leszűrt sztrapacskát zsiradékon felpirítjuk és hozzáadjuk a párolt káposztát, amit sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesítünk majd tálalunk.

Zöldséges rakott sztrapacska

 
Könnyű elkészíteni 30 perc
Összetevők
KATA-FROST-os mirelit sztrapacska 1 kg
vöröshagyma 10 dkg
füstölt szalonna 25 dkg
paradicsom 8 dkg
kaliforniai paprika 5 dkg
tejföl 2 dl
főzőtejszín 0,5 dl
juhtúró 50 dkg
kapor 0.5 cs
zsemlemorzsa 15 dkg
tojás 2 db
olaj 0.5 liter
liszt 15 dkg
tejfölhab:  
  habszifon 2 db patronnal
  2 dl tejföl
egyebek só, őrölt fekete bors, fűszerpaprika

Elkészítés

Zöldségféléket összekockázzuk. Olívaolajon lepirítjuk és sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük. Készítünk egy besamel mártást. Vajat hevítünk, hozzáadjuk a lisztet, tejet és sózzuk. Amikor simára keverjük levesszük a tűzhelyről és még melegen hozzáadjuk a tejfölt. A pirított zöldségekhez hozzáadjuk a KATA-FROST-os mirelit sztrapacskát és lepirítjuk. Ezután hozzáöntjük az elkészült besamel mártást és parmezán sajtot reszelünk bele. Az egészet egy kivajazott tepsibe helyezzük. Tetejére reszelt parmezánt és bazsalikomot teszünk. 180 C°-os sütőben, 25 perc alatt készre sütjük.

Majonézes sztrapacska saláta, füstöltsajttal kaliforniaipaprikával és póréhagymával

 
Könnyű elkészíteni 20 perc
Összetevők
KATA-FROST-os mirelit sztrapacska 1 kg
majonéz 2,5 dl
kaliforniai paprika 20 dkg (tricolor)
póréhagyma 0.5 db
füstölt sajt 20 dkg
tejföl 1,5 dl
porcukor 5 dkg
egyebek só, őrölt fekete bors, fűszerpaprika

Elkészítés

Kaliforniai paprikát, póréhagymát, füstölt sajtot kockára vágjuk. Hozzáadjuk a majonézt, tejfölt, porcukrot és sózzuk. Ehhez hozzákeverjük az előzetesen mikrohullámú sütőben felmelegített KATA-FROST-os mirelit sztrapacskát. Hűtőbe helyezzük tálalásig.

Sztrapacska arrabbiata szósszal, parmezán forgáccsal

 
Könnyű elkészíteni 30 perc
Összetevők
KATA-FROST-os mirelit sztrapacska 1 kg
parmezán 15 dkg
hámozott paradicsom 15 dkg
olívaolaj 0.5 dl
vöröshagyma 15 dkg
fokhagyma 4 g
bazsalikom 0.5 cs
egyebek só, őrölt fekete bors, chili paprika

Elkészítés

Olívaolajon apróra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítunk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, chilit és összepirítjuk vele. Ha megpirultak hozzáadjuk a hámozott konzerv paradicsomot és bazsalikomot. Kevés sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Belehelyezzük a KATA-FROST-os mirelit sztrapacskát felfőzzük vele. Tálalásnál megszórjuk frissen reszelt parmezánnal.

Sztrapacska szarvasgombamártással, tejföl habbal

 
Könnyű elkészíteni 30 perc
Összetevők
KATA-FROST-os mirelit sztrapacska 1 kg
szarvasgomba paszta 8 dkg
főzőtejszín 2,5 dl
tejföl 1.5 dl
parmezán sajt 15 dkg
olívaolaj 0,5 dl
egyebek só, őrölt fekete bors, chili paprika

Elkészítés

Serpenyőben olívaolajat melegítünk. Közben parmezán sajtot reszelünk. Olívaolajon felpirítjuk a KATA-FROST-os mirelit sztrapacskát. Ízesítjük sóval, borssal és hozzákeverjük a szarvasgomba pasztát. Tejfölt adunk hozzá, plusz tejszínnel felöntjük és felfőzzük. Megszórjuk parmezán sajttal és tálaljuk.

Túl kicsi a készüléke felbontása!