Káposztás sztrapacska
Összetevők | |
---|---|
KATA-FROST-os mirelit sztrapacska | 1 kg |
Édes káposzta | 1 kg |
olívaolaj | 1dl |
egyebek | só, őrölt fekete bors |
Elkészítés
Édeskáposztát metéltre vágjuk. Egy edénybe kevés zsiradékon lepirítjuk, majd lassan készre pároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk. A KATA-FROST-os mirelit sztrapacskát felforrt, sós vízbe tesszük (min. 4 percre), ezt követően leszűrjük. A leszűrt sztrapacskát zsiradékon felpirítjuk és hozzáadjuk a párolt káposztát, amit sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesítünk majd tálalunk.
Zöldséges rakott sztrapacska
Összetevők | |
---|---|
KATA-FROST-os mirelit sztrapacska | 1 kg |
vöröshagyma | 10 dkg |
füstölt szalonna | 25 dkg |
paradicsom | 8 dkg |
kaliforniai paprika | 5 dkg |
tejföl | 2 dl |
főzőtejszín | 0,5 dl |
juhtúró | 50 dkg |
kapor | 0.5 cs |
zsemlemorzsa | 15 dkg |
tojás | 2 db |
olaj | 0.5 liter |
liszt | 15 dkg |
tejfölhab: | |
habszifon 2 db patronnal | |
2 dl tejföl | |
egyebek | só, őrölt fekete bors, fűszerpaprika |
Elkészítés
Zöldségféléket összekockázzuk. Olívaolajon lepirítjuk és sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük. Készítünk egy besamel mártást. Vajat hevítünk, hozzáadjuk a lisztet, tejet és sózzuk. Amikor simára keverjük levesszük a tűzhelyről és még melegen hozzáadjuk a tejfölt. A pirított zöldségekhez hozzáadjuk a KATA-FROST-os mirelit sztrapacskát és lepirítjuk. Ezután hozzáöntjük az elkészült besamel mártást és parmezán sajtot reszelünk bele. Az egészet egy kivajazott tepsibe helyezzük. Tetejére reszelt parmezánt és bazsalikomot teszünk. 180 C°-os sütőben, 25 perc alatt készre sütjük.
Majonézes sztrapacska saláta, füstöltsajttal kaliforniaipaprikával és póréhagymával
Összetevők | |
---|---|
KATA-FROST-os mirelit sztrapacska | 1 kg |
majonéz | 2,5 dl |
kaliforniai paprika | 20 dkg (tricolor) |
póréhagyma | 0.5 db |
füstölt sajt | 20 dkg |
tejföl | 1,5 dl |
porcukor | 5 dkg |
egyebek | só, őrölt fekete bors, fűszerpaprika |
Elkészítés
Kaliforniai paprikát, póréhagymát, füstölt sajtot kockára vágjuk. Hozzáadjuk a majonézt, tejfölt, porcukrot és sózzuk. Ehhez hozzákeverjük az előzetesen mikrohullámú sütőben felmelegített KATA-FROST-os mirelit sztrapacskát. Hűtőbe helyezzük tálalásig.
Sztrapacska arrabbiata szósszal, parmezán forgáccsal
Összetevők | |
---|---|
KATA-FROST-os mirelit sztrapacska | 1 kg |
parmezán | 15 dkg |
hámozott paradicsom | 15 dkg |
olívaolaj | 0.5 dl |
vöröshagyma | 15 dkg |
fokhagyma | 4 g |
bazsalikom | 0.5 cs |
egyebek | só, őrölt fekete bors, chili paprika |
Elkészítés
Olívaolajon apróra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítunk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, chilit és összepirítjuk vele. Ha megpirultak hozzáadjuk a hámozott konzerv paradicsomot és bazsalikomot. Kevés sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Belehelyezzük a KATA-FROST-os mirelit sztrapacskát felfőzzük vele. Tálalásnál megszórjuk frissen reszelt parmezánnal.
Sztrapacska szarvasgombamártással, tejföl habbal
Összetevők | |
---|---|
KATA-FROST-os mirelit sztrapacska | 1 kg |
szarvasgomba paszta | 8 dkg |
főzőtejszín | 2,5 dl |
tejföl | 1.5 dl |
parmezán sajt | 15 dkg |
olívaolaj | 0,5 dl |
egyebek | só, őrölt fekete bors, chili paprika |
Elkészítés
Serpenyőben olívaolajat melegítünk. Közben parmezán sajtot reszelünk. Olívaolajon felpirítjuk a KATA-FROST-os mirelit sztrapacskát. Ízesítjük sóval, borssal és hozzákeverjük a szarvasgomba pasztát. Tejfölt adunk hozzá, plusz tejszínnel felöntjük és felfőzzük. Megszórjuk parmezán sajttal és tálaljuk.