Kapros juhtúrós sztrapacska füstölt mangalica tepertővel
Összetevők | |
---|---|
KATA-FROST-os mirelit sztrapacska | 1 kg |
kapor | 0,5 csokor |
juhtúró | 50 dkg |
tejföl | 2 dl |
füstölt mangalica szalonna | 25 dkg |
újhagyma | 2 db |
egyebek | só, őrölt fekete bors |
Elkészítés
Füstölt szalonnát kockára vágunk, majd kipirítjuk. Közben az újhagymát felkockázzuk, illetve a KATA-FROST-os mirelit sztrapacskát felforrt, sós vízbe tesszük (min. 4 percre), ezt követően leszűrjük. A szalonnából egy kicsit félreteszünk a tetejére. A serpenyőben maradt szalonnához hozzáadjuk a hagymát és egy kicsit összepirítjuk vele. Hozzáadjuk a juhtúrót és a tejfölt, majd átkeverjük és levesszük a tűzhelyről. A leszűrt sztrapacskát beletesszük és átkavarjuk, majd felfőzzük. Közben ízesítjük sóval, borssal és kaporral. Végül tálaljuk a félretett szalonnával és tejföllel.
Csípős kolbászos sztrapacska
Összetevők | |
---|---|
KATA-FROST-os mirelit sztrapacska | 1 kg |
csípős kolbász | 20 dkg |
petrezselyemzöld | 0.5 cs |
mangalicazsír | 75 g |
vöröshagyma | 10 dkg |
tejszín | 1.5 dl |
paradicsom | 10 dkg |
kaliforniai paprika | 10 dkg |
fokhagyma | 2 gerezd |
füstölt szalonna | 15 dkg |
kolbász chips (csípős) | 20 dkg |
egyebek | só, őrölt fekete bors, fűszerpaprika |
Elkészítés
Mangalicazsírt felhevítünk, belehelyezzük a kockára vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és kaliforniai paprikát. Ízesítjük sóval, borssal és fokhagymával. Belerakjuk a kockára vágott csípőskolbászt. Megpirítjuk, majd megszórjuk a fűszerpaprikával és egy kis vizet adunk hozzá, majd főni hagyjuk 10 percre. Ezután beletesszük a thermomixbe vagy turmixba, esetleg botmixerrel keverjük át. Füstölt szalonnát kipirítjuk serpenyőben, majd beletesszük a KATA-FROST-os mirelit sztrapacskát és lepirítjuk. Ha lepirult hozzáadjuk a kockára vágott kolbászt, illetve a petrezselyemzöldet, majd hozzákeverjük az elkészült mártást. Átkeverjük és hozzáöntjük a tejszínt is. Kolbász chipssel tálaljuk.
Kolbász chips:
Felszeleteljük a kolbászt és egyenként egy fejjel lefelé fordított sütőpapíros tepsire helyezzük. Majd sütőpapírt helyezünk a tetejére és egy másik tepsivel lefedjük. Ezután 200-220°C-os, légkeveréses sütőben helyezzük 10 percre.
Rántott sztrapacska paprikás mártással, tejföl habbal
Összetevők | |
---|---|
KATA-FROST-os mirelit sztrapacska | 1 kg |
vöröshagyma | 10 dkg |
füstölt szalonna | 25 dkg |
paradicsom | 8 dkg |
kaliforniai paprika | 5 dkg |
tejföl | 2 dl |
főzőtejszín | 0,5 dl |
juhtúró | 50 dkg |
kapor | 0.5 cs |
zsemlemorzsa | 15 dkg |
tojás | 2 db |
olaj | 0.5 liter |
liszt | 15 dkg |
tejfölhab: | |
habszifon 2 db patronnal | |
2 dl tejföl | |
egyebek | só, őrölt fekete bors, fűszerpaprika |
Elkészítés
Először paprikásmártást készítünk:
Füstölt szalonna egy részét zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát, paprikát és paradicsomot és tovább pirítjuk. Sóval, borssal, fűszerpaprikával ízesítjük. Kevés vízzel felöntjük és 10-15 percig főzzük, majd turmixgépbe/ thermomixbe helyezve tumixoljuk. Az így kapott mártást tálalásig félretesszük.
Rántott sztrapacska:
Maradék füstölt szalonnát kockára vágjuk, zsírjára pirítjuk. Belehelyezzük a juhtúrót, tejfölt és a tejszínt. Ezután hozzáadjuk a KATA-FROST-os mirelit sztrapacskát és átforgatjuk, kaporral ízesítjük.
Az egészet egy tepsibe helyezzük majd a hűtőbe tesszük minimum 30 percre. Ha kihűlt felkockázzuk, panírozzuk, mint egy rántott húst. Elsőnek lisztbe, utána a feltört sóval, borssal ízesített tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk meg. Bő zsiradékban kisütjük.
Tejfölhab:
A tejfölt simára keverjük, habszifonba helyezzük (1/3-ig érjen a szifonnak), majd ráengedjük a patronokat.
Az elkészített paprikás mártással és a habszifonban készül tejfölhabbal tálaljuk.
Carbonara sztrapacska
Összetevők | |
---|---|
KATA-FROST-os mirelit sztrapacska | 1 kg |
fokhagyma | 5 g |
főzőtejszín | 1.5 dl |
bacon szalonna | 10 dkg |
tojás | 1 db |
parmezán sajt | 10 dkg |
újhagyma | 1 db |
egyebek | bazsalikom |
Elkészítés
Sztrapacska arrabbiata szósszal, parmezán forgáccsal
Összetevők | |
---|---|
KATA-FROST-os mirelit sztrapacska | 1 kg |
parmezán | 15 dkg |
hámozott paradicsom | 15 dkg |
olívaolaj | 0,5 dl |
vöröshagyma | 15 dkg |
fokhagyma | 4 g |
bazsalikom | 0.5 cs |
cukor | 5 g |
egyebek | só, őrölt fekete bors, chili paprika |