Édes ételek

Túrós-diós sztrapacska felfújt édes fahéjas tejföllel

 
Könnyű elkészíteni 45 perc
Összetevők
KATA-FROST-os mirelit sztrapacska 1 kg
túró 25 dkg
darált dió 20 dkg
cukor 20 dkg
tojás 2 db
őrölt fahéj 3 g
tejföl 0.5 liter
tea vaj 10 dkg
egyebek

Elkészítés

Kiolvasztott KATA-FROST-os mirelit sztrapacskát 5 dkg vajon felpirítunk. Hozzáadjuk a túrót és a darált diót, az egészet összekeverjük. A tojásokat ketté szedjük, tojássárgáját cukorral (10 dkg) kikeverjük, fehérjét habbá verjük. A fehérjehabot óvatosan hozzákeverjük a cukros tojássárgájához. Ezt pedig hozzákeverjük a diós-túros sztrapacskával összekeverjük. Az így kapott masszát kivajazott edénybe helyezzük, amit darált dióval szórunk meg és 180 C°-on, 20 perc alatt készre sütjük. A cukrot (10 dkg), tejfölt és fahéjat összekeverjük habverővel és hozzáadunk egy pici sót. A felfújt mellé tálaljuk.

Édesmorzsás sztrapacska derecskei lekvárral

 
Könnyű elkészíteni 30 perc
Összetevők
KATA-FROST-os mirelit sztrapacska 1 kg
zsemlemorzsa 25 dkg
cukor 15 dkg
porcukor 8 dkg
szilvalekvár 20 dkg
tejföl 0.5 liter
egyebek

Elkészítés

Zsemlemorzsát teflonserpenyőben szárazon aranybarnára pirítunk. A sztrapacskát forrásban lévő sós vízben leforrázunk, majd leszűrjük. Az aranyra barnított zsemlemorzsához kristálycukrot adunk és a leszűrt sztrapacskát ebben a morzsában forgatjuk meg. Porcukorral megszórjuk majd szilvalekvárral tálaljuk.

Túl kicsi a készüléke felbontása!